En upplevelse rikare

Idag har jag kunnat logga hela tre timmar yoga i träningsdagboken tack vare en yoga-workshop på Yogastudio Shiva i Gladsax. Egentligen höll vi på betydligt längre, men de första passen bestod av nässköljning och pranayama, dvs andningsövningar, och det är bara den lite mer fysiska yogan jag loggar i träningsdagboken.

Alltså, jag måste erkänna att jag var något tveksam till nässköljningen. Men eftersom workshopens största fokus var andningsövningar, och all andning ska ske genom näsan, kunde jag ju inte påstå att jag inte förstod poängen med det. Och eftersom alla andra deltagare testade kunde ju inte jag vara sämre. Så, bara på det alltså. Kannan var ungefär lika stor som vattenkannan jag vattnar blommor med. Eeeh… ska allt det där vattnet igenom min näsa? Det skulle det inte visade det sig. Jag lyckades nämligen vrida huvudet åt fel håll så att hälften av vattnet rann ner i halsen… Mums. Saltvatten med snorpartiklar. Yummy.

Hur som helst, såhär i efterhand är jag iallafall nöjd att jag testade. Och resultatet blev absolut en renare känsla i näsan, när jag väl fått kläm på tekniken.

Resten av dagen bestod av såväl liggande som sittande och stående övningar. Ganska mycket magstyrka, vilket jag inte är så bra på att träna annars, så misstänker att det kommer att kännas rejält imorgon.

Jag gillar att yoga hemma, i lugn och ro till en DVD när dottern har somnat, eller till videorna på Yogobe. Men det ger så mycket mer att yoga med lärare, som kan justera om man gör fel, vrider höften åt fel håll, vinklar foten fel eller andra små detaljer som man inte blir medveten om när man yogar på egen hand. Det är häftigt att göra en liten korrigering i en övning som man tror att man har gjort rätt, och direkt känna att ”ahaaaa, det är ju såhär positionen ska kännas”.

Nu sitter jag i soffan med ett fridfullt yogaflin på läpparna och känner mig sådär allt-är-frid-och-fröjd som man gör när man yogar mycket. Gött 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s