Strandhäng och vila

Igår var det strandpremiär för mig och töserna, dvs dotter och hund. Vi bor ganska lyxigt om man ser till närheten till skog och hav. Även om vi bor i ett vanligt svenssonkvarter som ligger på ”fel” sida vägen har vi bara 800 meter till stranden, så det är världens enklaste sak att packa ihop en strandväska, sätta dottern på cykeln och gå ner ett par timmar. Så igår ägnade vi ett par timmar åt att bada, fika, bygga kojor på stranden och leka gräva ner mamma. Skön slapp dag.

Nedgrävda ben på stranden.

Några dagar innan Tjejvättern fick jag ett trevligt paket med posten från Picadeli som kom väl till pass på stranden. Det var ett picknickset och ett par värdecheckar att köpa deras sallad för. Jag blev glatt överraskad och särskilt glad att paketet kom just från dem, eftersom jag verkligen gillar konceptet bygg-din-egen-sallad. (Tänk om man hade fått paket från något man verkligen inte gillar, typ en bearnaisesåstillverkare?)

Det måste förresten vara sallad med mer matigt innehåll, eftersom sallad enligt min mage inte kvalificerar som mat om den inte innehåller något rejält mättande. Annars blir jag hungrig igen inom en kvart. Färdigsallader där man får en hög isbergssallad med typ två räkor i en ”räk”sallad duger inte, men får man bygga ihop salladen själv kan man ju faktiskt välja att fylla halva lådan med ägg och skaldjur och resten med grönsaker, så att man faktiskt blir mätt.

Värdecheckar från Picadeli.

Tanken var att paketet skulle ge lite pepp inför Tjejvättern, att jag skulle kunna använda det i gröngräset efter att ha cyklat de tio milen, men det sket sig ju som bekant. Och då, eftersom jag hade fått ett paket som skulle användas efter loppet, kändes det ju såklart ännu dummare att hoppa över loppet. Men nu blev det som det blev.

Hur som helst, i paketet låg det kanonbra picknickgrejer som vi hade nytta av på stranden. Såna där kombinerade sked/gaffel/kniv-bestick. Spork heter de på engelska, men vad heter de nu på svenska? Knaffel? En picknickfilt (som dottern dock lade beslag på direkt eftersom den var rosa och gosig) och lite annat.

Picknickset.

Bäst av allt var nog ändå den gröna flaskan med inbyggd isklamp, den kommer att bli guld värd på stranden i sommar.

På stranden i Vik.

(Vad gäller träningen så lär det förresten inte hända så mycket den närmaste veckan eftersom jag har så jädra ont i halsen. Igen. Jaja, hej soffa och bok.)

Detta inlägg är skrivet i samarbete med Picadeli.

4 reaktioner på ”Strandhäng och vila

 1. Åh vad härligt! Att ha nära till vatten är det bästa som finns. Klart du ska skaffa en SUP!!! 😀 Har inte hunnit läsa bloggar på superlänge. Förvänta dig kommentarsbombning 😉

  Gilla

  1. Ja det är ju helt omöjligt att INTE bli sugen på en SUP när man läser om det/ser alla härliga bilder 🙂 Det och en havskajak står högt på önskelistan.

   Har inte heller hunnit läsa så mycket de sista veckorna, konstigt hur det kan kännas som att man är ”back” då på något vis.

   Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s