Med en sociallångjogg i benen somnar man gott i soffan

Idag har jag gjort nåt som inte händer särskilt ofta. Socialjoggat med nytt folk. Kryss i taket!

Idag var det med Kari, som skriver För skojs skull, och hennes man som är på Österlenjoggweekend och springer från Åhus till Ystad under tre dagar. Idag sprang de från Kivik till Glimminge, och jag hängde på från Kivik till Baske. Riktigt trevligt.

Jag och Kari på stenig Stenshuvudstig.
Jag och Kari nära Stenshuvuds fyr.

Vi startade i Kiviks hamn och sprang genom Stenshuvuds nationalpark via fyren. Där har jag aldrig lyckats få med någon och jogga tidigare, så det var kul att få visa den biten. Jag varnade dem innan för att det är rejält stenigt den biten, ville ju inte gärna sabba deras joggweekend med stukade fötter …

Kari på stenig Stenshuvudstig.
Kari på stenig Stenshuvudstig.

Därefter sprang vi via Rörums strand förbi fruktodlingarna mot Vik. Och efter Vik ner på Skåneleden mot Baskemölla. Vi sprang och snackade i princip hela tiden. Mycket om ultralöpning. Båda de andra hade sprungit ultror av diverse längd och jag är ju lite ultradrömmare, så det var kul att prata med någon som inte bara avfärdar en som idiot när man nämner att man vill springa längre än milen.

Totalt fick jag ihop en halvmara idag, och det är enormt långt om man jämför med hur långt jag har sprungit på sista tiden. Och det var så tydligt att det var sällskapet som gjorde att jag orkade så långt. Så länge vi sprang och snackade gick det hur lätt som helst, benen kändes oväntat pigga och flåset var också lugnt. Men så fort jag vände och sprang själv, jäklar vad snabbt jag blev trött då. Förmodligen började jag känna efter då, innan dess hade väl snacket gjort att jag inte hade tid att känna efter hur trött jag egentligen var.

Hade fyra kilometer hem från Baske och under den tiden började det åska, så jag pinnade på rätt bra hemåt trots att jag var trött. Fy fasen vad slut jag var när jag väl kommit innanför dörren. När jag skulle mixa en smoothie var det nära att jag tog i chili con carne-krydda istället för kanel. Mmmm mums.

Smoothie med kryddor.

Nu är det benen i högläge och en hel balja te som gäller. Familjen är på fotboll och jag räknar med att hinna somna som en sten i soffan innan de kommer hem. Lyckas man somna innan åtta av ren kroppströtthet har det varit en bra dag 🙂

14 reaktioner på ”Med en sociallångjogg i benen somnar man gott i soffan

  1. Vad förvirrad jag blev när jag trodde jag var i din blogg och så såg jag en bild på Kari och tänkte att jag hamnat i hennes blogg. Men så var jag ju här från början och ehh.. ja, det där lät förvirrat i text ser jag ju.
    Kul med socialjogg!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s