Överraskande konstrundejogg

Tro det eller ej, men jag morgonjoggade faktiskt i morse! OK nu ska jag inte vara så kaxig, för hade det inte varit för att maken tvingade ut oss allihop till Prästens badkar vid åttatiden med en kaffetermos, så hade jag förmodligen legat kvar och segat i sängen typ till en kvart innan jag skulle vara på jobbet. Men eftersom han och dottern hade vaknat tidigt och det var jättefint väder så tidigt, så bar det alltså av ner till Prästens badkar redan vid åtta. Helt overkligt för att vara vi. Vi bruka ligga helt utslagna medan dottern går upp och gör frukost åt oss, och inte vara kontaktbara förrän närmare lunch … Men nån gång ska väl vara den första, och eftersom jag hade lovat här på bloggen att jag skulle morgonjogga, så var det ju läge att hänga på.

Först skuttade vi runt på klipporna vid Prästens badkar en stund, satt i solen och drack kaffe och störde alla fiskare som hade haft förhoppningar om en lugn morgon utan ett gäng dårar som hoppade runt och gapade. Maken fick fota, får passa på när man har chans att få bilder till bloggen som inte bara är suddig selfie/halvtaskigt resultat av självutlösaren.

Hoppar på klipporna vid Prästens badkar.

När familjen sen körde hem sprang jag kustvägen mot Baskemölla och sedan hem. Det är ganska intressant att en runda på 6 km, som i vintras var en lång runda, nu känns jättekort. Även om jag inbillar mig att jag inte springer så mycket så har jag uppenbarligen ökat distanserna ganska bra under vintern. Det känns bra.

Jogg vid Baskemölla.

Halvvägs till Baske såg jag vita tygstycken som hängde i träden mellan stigen och havet, och när jag kom närmare såg jag en skylt som talade om att det var ett konstverk som tillhörde Art Walk, ett samarbete mellan Tjörnedala konsthall och Stiftelsen Skånska Landskap. Det ska vara tre konstverk som är utplacerade längs den blå promenadslingan som utgår från Tjörnedala. Jag såg två av dem. Förutom de vita tygstyckena var det ett verk med rosa snören som virats runt trädstammarna en bit närmare Baske. Det tredje verket såg jag inte, men nu måste jag ju nästan ut och leta upp det också.

Art Walk Baskemölla.

Två dagar kvar av påsken. Imorgon ledigt och planer på långpass (28 km säger Tjejmarathonrekommendationen, men för mig blir det betydligt kortare), på måndag jobb i gårdsbutiken.

Glad påsk!

6 reaktioner på ”Överraskande konstrundejogg

    1. Mmm folk runt omkring mig har lärt sig att det inte är lönt att försöka få kontakt förrän efter 10 nångång, innan dess vandrar jag runt som en levande död.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s