Ett inlägg om soppa

Jag tänkte skriva ett inlägg om soppa. Dels för att jag är glad att jag har hittat ett par soppor som känns som riktigt bra lunchalternativ och dels för att det är vinter, och det är som alla vet soppans årstid (ihop med hösten då).

För några veckor sedan hittade jag Spoons soppor som är riktigt goda och består av grönsaker, kryddor och olja, inget annat. Hittills har jag testat zucchini- & tomatsoppan och butternutsoppan. Båda goda. Tyvärr har butiken bara haft de två sorterna (nackdelen med att bo på Österlen, utbudet i mataffären är inte direkt som i en storstad) men hoppas på att de tar in de andra också i sortimentet.

Spoons tomat- och zucchinisoppa.

Mat som jag anser vara bra mat är i princip mat där jag förstår allt i innehållsförteckningen. Det gör jag här.

Spoons tomat- och zucchinisoppa.

Gillar också Paulúns soppor skarpt. Även de består enbart av ingredienser som jag förstår och är riktigt goda och mättande. Mina favoriter är lax- & tomatsoppan och kyckling- & morotssoppan.

Pauluns lax- och tomatsoppa.

Om man ska jämföra de här två så kan jag säga att Paulúns soppor mättar bättre, de har liksom mer tuggmotstånd. Till Spoons soppor behöver jag någon extra macka till för att bli mätt. Men båda känns som bra, fräscha alternativ. Och en macka till är aldrig fel.

PS. Jag har varit ute och solnjutit också i helgen, men det inlägget kommer senare pga att jag inte orkar fixa till de bilderna nu.

4 reaktioner på ”Ett inlägg om soppa

  1. Ja jag gör också gärna soppa själv. Tyvärr lyckas jag dock aldrig göra tillräckligt för att det ska bli över till dagen efter, så därav behovet av att köpa lunchsoppa …

   Gilla

 1. Bra tips! Jag gillar soppa, men är grymt dålig på att laga det själv. Beror väl på att sönerna vägrar att äta soppa, om det inte börjar med Nypon…
  Hm… Nu blev jag lite sugen. Kanske läge att göra köttfärssoppa inom kort?? Den är matig om nåt!

  Gilla

  1. Jag är sjukt nöjd med att dottern äter morotssoppa med kokosmjölk, apelsin och ingefära. Den har ersatt spaghetti/köttfärssås som vardagsmat hos oss. Svingott!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s