Race report Stävie trail

Idag har jag sprungit årets första lopp – Stävie trail! Ett litet lopp i en liten skog vid Furulund, lite nordväst om Lund.

När jag vaknade i morse och hörde hur vinden slet i huset var det ärligt talat inte jättelockande att gå upp och köra tio mil för att ge sig ut och springa. Maken föreslog att jag skulle ha ett viktbälte på mig för att inte blåsa bort. Tio minuter in på bilfärden upptäckte jag dessutom att jag hade glömt vantar, och jag har såna där köldkänsliga fingrar som blir vita bara efter nån minut utan vantar. Men då var det försent att vända om för att hämta vantar, så det var bara att fortsätta.

När jag kom fram var det lika kallt och blåsigt som hemma, men vid nummerlappsutdelningen träffade jag på arrangörerna Anna och Sarah och Sarah hade med sig extravantar som jag fick låna. Vilken service! Det räddade min dag.

Starten i Stävie trail 2017

Loppet gick på en 6,5 km bana i kringelikrokar i skogen och man kunde springa antingen ett eller två varv. Jag nöjde mig med ett. Kan tänka mig att det var en utmaning att lägga banan så att de olika startgrupperna inte skulle råka springa samma sträcka och krocka med varandra, men det hade de lyckats med. Fina stigar och roliga backar.

Efter en dryg kilometer gick banan nedför en riktigt brant backe, för att sedan omgående vända uppför backen igen. Det här måste vara fel? tänkte jag när jag såg markeringen nedanför backen, men det var det inte. Halvvägs uppför backen stod en skylt med texten ”Tugga grus! Snart uppe” eller något liknande. Förmodligen har arrangörerna haft jätteroligt när de har lagt banan i den backen, och sett alla löpares reaktioner framför sig 😉

Stävie trail 2017
Bild: SportPicture

Större delen av banan gick på ganska smala stigar, så det var inte direkt ett lopp man springer snabbt på. Hamnade man bakom någon kunde det ta ett tag innan man kunde springa om. Men det passade mig alldeles utmärkt, jag var bara ute efter att lufsa runt i en ny skog, inte efter att springa snabbt.

Stävie trail 2017 i mål

I mål fanns det återhämtningsdryck från Oatly, banan, kardemummabulle och kaffe. Perfekt. Kaffet var efterlängtat kan jag tala om. Tårna på högerfoten hade varit alldeles stelfrusna hela tiden och tinade inte upp förrän efter 5,5 km. Så lite värme var välkommet.

I mål Stävie trail

Stävie trail får 5 poäng av 5 möjliga. Ett för fina stigar, ett för trevlig stämning, ett för att jag fick låna vantar, ett för att det fanns kaffe i mål och slutligen ett för att spöregnet/snöblasket inte startade förrän jag satt i bilen på väg hem 🙂

19 reaktioner på ”Race report Stävie trail

  1. Så roligt att du gillade vårt lilla lopp i den lilla skogen. Du är välkommen tillbaka nästa år! Och glömmer du vantarna har vi alltid i reserv 🙂

    Gilla

    1. Det var roligt att testa ert lilla lopp! Precis lagom stort enligt mig, jag gillar småloppen skarpt! Och väldigt förutseende av er med vantarna 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s