Min idealiska träningsvecka

Om jag skulle sätta ihop min idealiska träningsvecka skulle den nog se ut såhär:

 • Ett pass löpning
 • Ett pass MTB
 • Ett pass yoga
 • Ett grupptränings-/gympass
 • Ett ”kör på känn”-pass

Löpning och MTB för naturen och konditionen. Yoga för att mjuka upp kroppen och sinnet. Gruppträning/gym för styrka och för att dessutom få vara lite social nån gång ibland. Och kör på känn-passet ska helt enkelt vara det som känns roligast eller mest lockande för stunden. Det kan vara simning i en stilla insjö en sommarkväll, volleyboll i trädgården eller tennis med dottern. Precis vad som helst.

Jag fattar att jag inte kommer att bli särskilt bra på något av de fem alternativen om det spretar så. Men det spelar ingen roll, det är ju inte som om jag har OS i sikte … Just nu har jag inget direkt mål med träningen alls, men ska man se det hela i ett lite vidare perspektiv har jag alltid ett långsiktigt mål, nämligen att träna för att ha roligt och för att vara frisk och hel hela livet. Och då måste det ju vara betydligt viktigare att fokusera på att det ska vara roligt, än på att passen ska vara effektiva eller att de ska ge ett visst resultat.

Hoppar på klipporna vid Prästens badkar.
Skutt.

6 reaktioner på ”Min idealiska träningsvecka

 1. Ja, det hade varit toppen! Men i verkligheten får man trycka in det som funkar ihop med allt annat, familjens aktiviteter, jobb, hem osv. Kanske inte blir det pass man helst vill, utan det som funkar och finns utrymme för. Och med lite fantasi och trix brukar det bli ganska bra ändå!

  Gilla

 2. Kul träningsvecka! :). När minstingen blivit lite större ska jag träna exakt som jag vill, gott och blandat.

  Gilla

  1. Ja jag tror man kommer väldigt långt med det, såvida man inte måste träna specifikt för en speciell sport utan ”bara” vill träna för att ha kul och må bra.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s