Trail Camp Alunbruket

I helgen var jag på löparläger. Det var Trail Camp vid Alunbruket, arrangerat av Adventure Kajak som arrangerar kajak- och löparäventyr.

När jag anmälde mig såg jag framför mig vårsol, barmark, knoppar på buskarna, fågelkvitter och uteluncher i solen. Det blev inte riktigt så, men det blev himla bra ändå.

Det var jättetrevligt att få springa i fin natur med en massa nytt folk som alla har löpningen som gemensamt intresse. (I princip ingen pratade jobb, det var 99 % löparsnack, och det var så himla skönt. Oavsett vilket sammanhang man hamnar i vill folk prata jobb, och det kan jag tycka är ganska ointressant. Mycket roligare att prata om ett gemensamt intresse.) Men så var det det där med våren. Den var inte riktigt med på noterna.

Vi sprang på isig is, på töande is, i två decimeter snöslask och i lera. Ni som vet hur brant det är från stigen ner mot Verkeån – föreställ er det med stigen täckt av glashal töande is. Man fick klamra sig fast vid trädstammar för att inte halka ner i ån, och på de flesta ställen var det enklare att lämna stigen och springa ute i terrängen där det inte fanns någon blank nertrampad is utan mer lättsprunget slask.

I lördags sprang vi 16 km i tuff is/snöslask, följt av grymt god lunch på Alunbrukets Kaffestuga, och därefter teknikträning i backe. Och då menar jag i BACKE. Ingen mjuk snäll lutning utan riktiga mördarbackar. Men när hela gänget springer är det ju bara att hänga på.

Sen i söndags var det valfritt hur långt vi skulle springa. Vi började med en tur bort till Christinehof, och sedan tillbaka till Alunbruket. Där fick de som ville springa mer fortsätta, och för min del blev det totalt en mil. Tyvärr fick jag löparknäkänningar både i slutet av lördagen och söndagen. Gissar att det beror på att man halkade både baklänges och i sidled hela tiden, vilket gav ungefär samma belastning som man får om man är svag kring höften och inte kan stabilisera bäckenet i löpsteget. Det bara for omkring åt alla möjliga håll i tiotusentals steg.

Allt som allt ett jättetrevlig arrangemang, och till nästa år har arrangörerna lovat riktigt vårväder så kan varmt rekommendera er att boka in er på lägret 2019 😉

Trail Camp Alunbruket

trail camp alunbruket 4

trail camp alunbruket 5

Foto: Oskar Henriksson och Adventure Kajak

7 reaktioner på ”Trail Camp Alunbruket

  1. ÅH, det såg kallt ut!! Jag vill också ha barmark, jordiga stigar, gröna knoppar och några varma solstrålar i mina ögon 🙂
    Trevlig påsk! Kram Cia

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s