Sista långjoggen innan ultran

Detta inlägg innehåller annonslänkar.

Idag har jag sprungit sista långpasset innan Österlen Spring Trail Ultra nästa helg och passade samtidigt på att testa lite energi och utrustning som jag har tänkt ha.

Energin bestod av Tailwinds energidryck, som man bland annat kan hitta hos runon.se, korvmacka på superljust bröd av typ Hönökaka samt en Pauluns energibar med blåbär. Utrustningen var min gamla ryggsäck som jag nog inte har använt sedan Tjejmarathon för två år sedan.

För att förlänga rundan lite grann, och göra den så likt loppet som möjligt genom att varva löpning och gång, inledde jag rundan med 2 km promenad med Rut. Lämnade henne sedan hemma och ryckte åt mig ryggsäcken som stod färdigpackad och gav mig ut på min egen runda. Och jäklar vilken runda det blev. Jag fick verkligen slita varenda en av de 15 km som jag lyckades skrapa ihop. Benen (och resten av kroppen) var redan rejält trötta sedan skivstångspasset som jag höll igår kväll, men jag tänkte att det var ju bra för då får jag träna på att knata på trots att kroppen redan är trött, alltså känna på hur det kommer att kännas större delen av loppet. Jag fick gå jättemycket, både i backarna och lite annars också. Så jäkla tungt!

Men hur som helst fick jag ihop totalt 17 km och det är jag nöjd med. Riktigt härligt att få springa på mestadels barmark dessutom. Lite snö ligger kvar men det mesta har faktiskt försvunnit 😊 Och både utrustning och energi fungerade bra. Ryggsäcken satt där den ska sitta och magen accepterade all energi jag stoppade i den. Egentligen hade jag behövt testa energin på betydligt längre pass, för magen beter sig inte nödvändigtvis likadant efter fyra mil som efter 1,5 mil. Men det har jag inte tid eller ork med nu sista veckan, så det får bli som det blir. Jag kör på energibar, Tailwind och korvmackor.

Nu är det alltså bara en dryg vecka kvar och jag försöker intala mig själv att den gjorda träningen är tillräcklig, att kroppen vet vad den ska göra, att vädret kommer att bli perfekt och att allt kommer att gå som en dans. Punkt ett är svårast att övertyga mig själv om, men säger jag det tillräckligt många gånger kanske jag börjar tro på det själv 😉

Stenigt vid Baskemölla.

6 reaktioner på ”Sista långjoggen innan ultran

  1. Du är klok, du. Som testar så där! Och så klart kommer du att fixa loppet och om du inte gör det – so what? Man FÅR faktiskt bryta. Även om jag inte tror att du kommer att göra det. För du är ju bäst.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s