Provjogg, nystart och skärgårdsmord

Idag har jag kört första provjoggen efter Österlen Spring Trail för en dryg vecka sedan och nu känns foten ganska normal igen. Klart joggduglig 🙂

Provjoggen bestod av 2,3 km kvällsorientering med dottern i Gylleboskogen med Simrishamns orienteringsklubb, med vilka jag för övrigt ska åka på min första orienteringstävling någonsin i helgen. Spännande. Jag misstänker att jag kommer att snurra bort mig totalt. Att hitta kontrollerna på träningarna här hemma omkring är väl en sak, då kan jag ju alla stigar, så det är ju egentligen lite fusk. Att orientera på ett nytt ställe lär ju vara en helt annan sak. Hoppas att arrangörerna har förberett för skallgång efter eventuella bortsprungna nybörjare.

Det är mycket som är nytt den här våren, inte bara orienteringstävlingsdebuten.

Idag har jag påbörjat ett nytt extrajobb, och detta blir den sista veckan jag jobbar på gymmet. Det har varit roligt och trevligt på alla sätt, trevliga motionärer och trevliga kollegor, men jag har upptäckt hur mycket jag saknar att ha normala arbetstider. Att vara ledig på kvällarna och helgerna när familjen är ledig. Så därför har jag bestämt mig för att sluta.

Nya rutiner igen, alltså. Den närmaste tiden ska jag jobba med ett tillfälligt uppdrag som jag sköter hemifrån. Riktigt smidigt. Varva jobb någon timme med Rut-promenad, lite jobb till, lunchjogg, lite jobb till, pilla ogräs i trädgården osv. Enda problemet är att jag har kommit in i ett skärgårdsdeckarstim och hittar den ena spännande skärgårdsdeckaren efter den andra. Så det gäller att ha ordentlig disciplin och inte fastna i böckerna utan faktiskt jobba om dagarna.

Jobb planering

Varje gång jag ändrar rutiner på ett sådant sätt, byter jobb eller liknande, får jag en riktig nystartskänsla. Och för att förstärka brytpunkten mellan rutinerna jag har haft de senaste månaderna och de nya rutinerna som börjar nu, så har jag skaffat en ny kalender. Gamla kalendern hörde till de gamla rutinerna, och de nya rutinerna får ny plats i en helt oskriven kalender. Än är den väldigt tom, och det är en himla skön känsla. Tids nog lär den också fyllas, men först kan den få vara luftig ett tag.

Nu blir det skärgårdsmord a la Camilla Läckberg. Gokväll!

 

6 reaktioner på ”Provjogg, nystart och skärgårdsmord

  1. Vad tråkigt att du slutar på gymmet, men jag förstår precis att du gör det. Arbetstiderna kan vara riktigt jobbiga. Just nu har jag mycket dagtidskunder och det är bra, men sånt kan ju ändras.
    Helt klart nackdelen med detta jobbet!

    Gilla

  2. Jag funderar lite på om jag ska försöka lära mig orientera. Men det var ju det där med skallgångskedjan… Och det faktum att jag är gravt glasögonberoende och rädd att jag ska trampa på en orm.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s