Housewifeing och energitankning

Jäklar vilken tur att det finns ett utomhus att ta till för energipåfyllnad när man har varit hemma med sjukt barn i två dagar, sovit alldeles för lite i ett par nätter pga nyss nämnda sjukling och ändå försöker att inte komma alldeles för långt efter med jobbet trots sjukröran.

När jag vaknade i morse kändes det som ett stort skämt att det redan var morgon. Vaknade dock till hjälpligt efter en hel balja kaffe och nästan en timme med förra helgens morgontidningar som jag inte hade hunnit läsa. Därefter har dagen mest bestått av feberkoll av liten sjukling, få i liten sjukling vätska, tolka engelska instruktioner i ett drakspel åt liten sjukling osv. På förmiddagen ryckte vi upp oss tillräckligt för att plocka syrenblommor och sätta syrensaft, vilket är ett enormt kryss i taket. Jag brukar göra ungefär en sån housewifey grej om året, så rätt skönt nu att jag inte behöver prestera mer sånt under resten av 2018 😉

Framåt eftermiddagen var jag helt slut i skallen och behövde verkligen komma ur huset och vila skallen. Först tog jag en lugn jogg ner i Vik och sprang precis så långt bort längs stranden att geggan av tång/alger/gojs försvann så att det gick att bada. Så himla härligt. Inte en människa på stranden, varmt i vattnet. Det finns inget som ger mig så mycket lugn och ny energi som att vara vid havet, och framförallt att vara i havet. Mitt nyårslöfte för i år är att tanka mer energi vid havet än vad jag har gjort de senaste åren och hittills går löftet helt enligt plan.

Sen efter middagen fick jag dessutom till en timmes lugn poddpromenad till ett avsnitt av ultrapodden Pace on earth. Kvällssol och alldeles ljummet. Skönt. Nu är energiförrådet återställt till lite mer normala nivåer igen.

Poddpromenad

2 reaktioner på ”Housewifeing och energitankning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s