Första passet inför Helsingborg marathon

Woohoo! Peppen är total! Jag har just sprungit det första officiella passet inför Helsingborg marathon!

Glad löpare

Att jag räknar dagens pass som det första är dels för att jag nyss har anmält mig och dels för att jag har sprungit himla lite på sista tiden pga sjukdom och skadad vad, så det känns lite som en nystart.

Idag blev det ett pass bestående av 2 km uppjogg, sedan 3×5 min intervaller med 2 min vila emellan, och sen 2 km nedjogg.

För tillfället är jag sugen på att träna inför maran, men jag orkar inte själv planera in vilka pass jag ska göra, så jag använder ett av marathonprogrammen på jogg.se. Där kan man ange vilket lopp man vill springa och vilken tid man siktar på, och sen får man ett träningsprogram med förslag på pass som jackas in i ens träningsdagbok på sajten.

Svinbra just nu när jag inte orkar tänka själv. Man får förstås anpassa det lite efter sig själv. Det är ju inga individanpassade program man får, utan generella program baserat på önskad tid på en viss distans ett visst datum. Men kan man bara anpassa det lite efter sin egen nivå och sin dagsform så är det en skitbra bas att utgå från. Själv tänkte jag ha det som en riktlinje vad gäller längden på långpassen, samt för lite inspiration till intervallpass vilket jag är skitdålig på och helst undviker i vanliga fall.

Det här ska nog bli bra 🙂

5 reaktioner på ”Första passet inför Helsingborg marathon

  1. En anmälan till ett lopp är grejen. Då får jag träningen gjord, har tom anmält mig till lopp som träningspass ;).

    Gilla

  2. Gör också så! Hittar ett program och följer sådär lagom. Plockar russinen och anpassar efter mitt eget. Har inte börjat på HBGM-programmet ännu. Tänkte köra ett tioveckors som i såfall startar på måndag. Fast jag måste bryta det redan första veckan då vi ska ut och springa 8 mil i fjällen. Och det fanns inte med i programmet….

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s