Semesterns sista skälvande dagar

På måndag börjar jag jobba ordentligt igen. Jobbade visserligen måndag-tisdag den här veckan, men sen hade jag fem dagar ledigt igen, så därför har jag klassificerat även denna vecka som en semestervecka. Men på måndag börjar alltså vardagen igen.

Den här veckan har vi firat av Semestern 2018 genom att åka till Karlshamn och skärgårdsmysa, precis som vi gjorde förra året. Det har blivit en favorit redan efter bara två besök.

Igår tog vi en tur ut till Tjärö. Precis som med allt annat den här sommaren gör värmen att vi tyvärr orkade göra så mycket där. Hade det varit en normal sommar hade vi strosat runt mer på ön, och inte bara sökt tillflykt i skuggan i närheten av hamnen där det gick att få tag på kall dryck och glass.

Tjärö hamn

Rut har det tuffast i värmen, och för egen del handlar det hela tiden om att hitta skugga till henne, spola av henne med kallt vatten och se till att hon dricker. Ibland vägrar hon dricka och då lurar vi i henne Piggelin istället.

Men det har varit skönt att vara nära vatten. Även om vi är ganska nära Östersjön även här hemma var det ännu bättre i Karlshamn, där vi i princip hela tiden var i närheten av vatten och det fläktade lite grann från havet.

tjörö hamn

Blev det nån semesterträning då? undrar kanske någon, med tanke på att det här ändå ska föreställa någon slags träningsblogg. Nej inte det minsta. Såvida inte lek-och-plask med dottern kvalificerar. Eller lek-och-trams då vi hittade en skum vibrationsplatta på hotellgymmet, och testade diverse konstiga positioner efter instruktionsplanscher på väggen, som att lägga sig på rygg och få vadmassage av plattan eller att sitta i lotusställning på plattan och få hela kroppen totalt genomvibrerad. Det vibrerade till och med inne i öronen 😂

Nu följer två dagar av semesterslutångest, men förutom att räkna ner till måndag morgon planerar jag att läsa ut ännu en engelsk landsbygdsdeckare samt att dricka morgonkaffe och morgonbada vid Gyllebosjön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s