En ganska otrevlig misstanke

Förra veckan var jag på ett läkarbesök för att reda ut varför jag ofta får ont när jag sitter. Har haft problem med det en längre tid. Det är en sån där dov, malande smärta som egentligen är mer irriterande än smärtsam, men ganska svår att ignorera. Ibland är det så irriterande att det helt enkelt inte går att sitta, vilket kan vara lite besvärande om man är bortbjuden eller ute bland folk och framstår som en idiot när man inte kan sitta kvar vid bordet utan får stå bredvid eller gå omkring i rummet.

Hur som helst hade läkaren inget säkert svar att ge, men däremot en misstanke om att smärtan beror på förslitningsskador i sacroiliacaleden/den bakre bäckenleden. Sjukgymnast blir nästa steg.

Efter besöket dök en otrevlig tanke upp. Tänk om det här beror på löpningen? Att jag har sprungit för långt i förhållande till vad kroppen egentligen tål? För hur noga var jag egentligen med styrketräningen inför ultran i våras? Och rörlighetsträningen? Inte jättenoga nej. Tänk om jag har sabbat något så illa att jag inte kan springa långt framöver?

Inte tänka så. Inte måla fan på väggen. Vänta och höra vad sjukgymnasten säger. Och ta tag i den jädra styrketräningen.

Kettlebell gummiband styrketräning

8 reaktioner på ”En ganska otrevlig misstanke

 1. Förstår din oro, att inte kunna springa vore väldigt tråkigt! Men, det finns inte många skador som inte går att göra något åt. Det kan ta tid och vara jobbigt, men tids nog brukar det mesta gå att få ordning på. Det kommer ordna sig!

  Gilla

 2. Åh nej… 😦
  Nu är jag bara hobbyläkare här. Men det är inget så ”vanligt” som typ ishias-nerven i kläm. Kan ju göra djävulusiskt ont! Men antar att du har koll på det…. (?)

  Hoppas det löser sig och att det är ngt du kan fixa/rehaba.
  Kram M

  Gilla

 3. Det kommer bli bra! Har svårt att tro att det skulle vara löpningens fel. Och absolut inte att du inte skulle kunna kuta igen. Säger som Åsa ovan. Det är ytterst få grejer som inte går att fixa. Tro mig, jag har haft en del ”omöjliga” skador genom åren men alltid kommit tillbaka igen. (Diskbråck, avsliten hamstring, tår som hoppat ur led för att nämna några grejer…) Tycker dessutom du ska kräva en MR annars blir det bara en (fortsatt) massa gissningar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s