Hej vardag

Ikväll blir det till att ställa klockan tidigt, för imorgon börjar mitt nya jobb. Jag har haft hela tre veckor ledigt nu, eftersom jobbet i butiken slutade lite innan jul och det nya inte börjar förrän nu efter alla helgerna. Som en extra semester mitt i vintern. Och den har vi verkligen maxat. Varit i Stockholm, gått långa promenader på fina ställen, badat, träffat släkt och kompisar, tränat en massa, myst vid brasan och läst många böcker.

Men vardag nu igen alltså. En helt ny vardag dessutom. Nytt jobb, nya arbetstider, nya rutiner. Jag har nästan glömt hur det känns att vara helt ny på jobbet, allt man måste komma in i. Men det ska bli riktigt roligt.

Saker som jag ser fram emot, förutom själva jobbet:

  • Att hitta lösningar för att få vardagsmotion och dagsljus trots att jag ska jobba på kontor. Hitta lämpliga rundor för lunchpromenader kanske. Eller äta lunch utomhus. Dagar då jag får kämpa för att få till vardagsmotionen blir jag så enormt nöjd med varenda minut jag får till – som att de minuterna ger mycket mer än minuterna de dagar man inte behöver kämpa för dem.
  • Att kunna gå till kaffeautomaten och hämta en kopp koncentration innan ska jobba fokuserat med något.
  • Att få vara delaktig i den kollektiva fredagskänslan. Fredag är liksom inte fredag när man jobbar helg, hur många #friyay man än ser på Instagram.
Utelunch med sån här utsikt blir dock svårt att lösa.

4 reaktioner på ”Hej vardag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s