Pannlampecykling var ju skitkul

Ikväll har jag gjort något riktigt riktigt roligt – dessutom nåt jag varit lite rädd för tidigare – nämligen stigcyklat med pannlampa. Det var ju skitroligt! 😀

Varför har jag inte gjort detta förr? Eller det vet jag ju. Det är pga rädsla för att batterierna i lampan ska ta slut mitt ute i ingenstans, där det är beckmörkt. Men idag vågade jag och det var så jäkla kul!

Det hela började med att jag lyssnade på Cykelpodd med Elna & Helena på väg hem från jobbet, ett avsnitt där de pratade vintercykling. Så när jag väl kom hem var jag jättecykelsugen, så jag gav mig ut så fort vi hade käkat. Det är en fördel med cykling jämfört med löpning. Ska man springa är det svårare att ge sig ut direkt efter maten, men det är inga problem när man cyklar.

Drog på mig ungefär alla varma kläder jag hittade och toppade med reflexjacka och pannlampa och rullade iväg på de halvfrusna vägarna genom Vik mot Prästens badkar. När jag kom ner till parkeringen innan stigen börjar och gatubelysningen tar slut stod det en ensam bil där, och då blev jag lite nojig över att bilens ägare lurade nånstans där ute i mörkret, men så tvingade jag mig själv att skärpa mig och rullade vidare iallafall.

Det var verkligen en helt annan upplevelse att cykla där i mörker, enbart i ljuset från pannlampan. Konstigt nog kändes det som att stigen var mindre stenig i mörker, och att det gick betydligt snabbare än det i själva verket gjorde. Trots att farten inte alls var högre än vanligt kändes det bitvis som om jag susade fram. Och tack vare att det var halvfruset gick det att hålla farten uppe även på de bitar av stigen som består av djup sand, där man brukar köra fast och tappa all fart i vanliga fall.

Kort sagt skitroligt. Jag var dock inte modig nog att stanna och fota i mörkret, så har tyvärr inget bildbevis på spektaklet.

En helt annan kväll dock från samma del av Skåneleden.

8 reaktioner på ”Pannlampecykling var ju skitkul

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s